Rundt tunet på Eker gård har vi startet etableringen hagen med urter, soppskog og flerårige grønnsaker og i låven vil vi arrangere kurs og seminarer om kunst, mat og natur. Du kan lære alt fra å spise mat fra naturen, dyrke og bruke urter, til foto, skulptur og maleri.
Det vil ta tid å utvikle gården og vi håper vi aldri blir ferdig. Vil du følge arbeidet og kunne komme og gå som de vil, ta med deg urter og andre ting hjem og bli med på sopptur på tunet flere ganger i året? Da må du bli medlem hos oss.
Vi har startet soppskogen og mange urter er allerede i jorden men til våren starter arbeidet for fullt og vi har kurs i å etablere en matskog.
Medlemskapet egner seg ypperlig som gave til de som bor eller har hytte ved Beitostølen og området rundt Fagernes.
Vi har plantet en urte- og flerårig grønnsaksgård der alle medlemmer deler alt vi klarer å få til å gro. Du kan komme og gå som du vil. Vi vil teste ut hva som kan gro og trives av flerårige planter og arter som må plantes ut hvert år. Eker gård ligger høyt men vi tror det vil gå. Du kan følge utviklingen og komme med forslag til hva vi skal forsøke oss på.
Du får:
-En medlemsgave som er et et kunst print, verdi 650,- : Ibsen av Anni Onsager i ulike farger
-Du kan høste av alt som blir dyrket på gården og være med å utvikle hagen.
-10% på alle kurs og kunst fra gårdens kunstnere
Permakultur betyr å lære fra naturen og få jorden til å lage sin egen varme og næring.
Målet er å gjøre hagen mer bærekraftig, mer produktiv og samtidig redusere mengden arbeid og energi som kreves.
Vi gjør dette ved å bruke naturen som modell.
Det er masse som gror allerede og vi planlegger en skogshage for vindskjerming og spiselige vekster.
men vi håper å plante trøffel trær snart.
Trøffelen er regnet som noe av det beste naturen kan gi oss. Vi vil se om det er mulig å dyrke dette i medlemshagen vår på 690 moh..
Vi skal teste ut å dyrke gourmet sopp på trestammer fra Valdres. Her kan du se hvordan de gjør det andre steder. De første blå østers soppene har kommet selv om det er i små mengder ennå. Vi har spist mange middager allerede og håper på mange fler nå også med gjennbruk av avvfall fra gourmetsopp produksjon i Oslo. Og håper vi snart kan invitere til sopptur.
Eker Gård
Bygdinvegen 3150,
2950 Skammestein, Norway
E-post: kontakt@ekergaard.no
Tlf.: (+47) 93 43 41 11
Se utstilling for åpningstider.
Kontakt oss gjerne på tlf./ e-post dersom du ønsker å besøke oss.
Vi åpner dersom vi er på gården.