Om oss

OM EKER GÅRD


Gården heter Eker gård . Et vakkert og godt bevart 1700 talls tun som ligger vakkert og solrikt til i bygda Skammestein i Øystre Slidre kommune, nord i Valdres og rett før Beitostølen sentrum. Gården ligger med vid utsikt utover dalen, til Hedalsfjorden og fjellene rundt. Beliggende ca. 700 m.o.h i Bygdinvegen 3150.


Gården eies av Anni og Jon Terje. Ta kontakt for mer informasjon 

Anni Onsager på +47 934 34 111 eller

Jon Terje Thoresen på +47 959 926 65

eller send oss en melding til ekergaard@ekergaard.no

Eker gård eies av Anni Onsager og Jon Terje Thoresen

Anni: Drømmen 


For 40 år siden var jeg skolelei og tok en jobb som ”budeie” på en gård på Vestlandet. Siden den gang har jeg drømt om å få meg en gård. Mange gårdsprosjekter har vært vurdert, høner ble installert i hagen i Oslo og urtehagen har alltid vært flittig brukt. Den andre drømmen var å studere kunst og kreativitet var alltid en del av hverdagen enten det var som leder i næringslivet eller i fritiden. I 2010 tok jeg steget og reiste til University of Sussex i England  og kom hjem med en master i skulptur. Jeg har siden deltatt på en rekke utstillinger og har fått Bærum kommunes kunstpris. 


Jon Terje: Nostalgien


Lange somre, nesten hvert eneste år på 60- og 70-tallet, hos mormor på Øre på Nordmøre, gjør forestillingen om en annen tid og et annet liv, levende. Veier uten asfalt, lukta av kumøkk, hesjing og høyhopping - en grønn dal med hvite våningshus og røde løer - alt og mer til er umistelige minner. 

Drømmen om det kreative har fulgt meg også og jeg  har studert ved DTK i Bærum og driver et giclée- og printverksted på Fornebu samtidig med en egne arbeider i maleri og foto. 

Fellesskap

Da vi begge fikk atelier vegg i vegg på Flytårnet kultursenter på Fornebu, og fant ut at vi i tillegg hadde gått 9 år på samme skole, hadde mange felles bekjente og mange av de samme drømmene, var ikke veien så lang for å bestemme seg for å lage noe sammen på dette drømme stedet. 


Planer

Vi har masse planer og drømmer for hva Eker Gård kan bli.  Galleri i hovedhuset og i en del av låven er første steg. Og et kursrom i låven er tatt i bruk. 

Sopp og urtegården er såvidt startet og til våren vil denne utvikles videre.


Vi håper du vil følge oss og gjerne bli medlem. Har du idéer eller ønsker så tar vi gjerne de imot.