Personvern og kjøpsvilkårKUNSTAVGIFT


Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) ble opprettet av Stortinget i forbindelse med lov om kunstavgift av 1948. BKH skal ifølge loven kreve inn 5 % av all offentlig omsetning av originale kunstverk i Norge med salgspris over 2 000 kr. pr. verk, samt forvalte de innkrevde midler. Avgiftsmidlene går i sin helhet til fondet, som tilbakefører pengene til ny produksjon av kunst gjennom tilskudd og stipend til kunstnere i Norge.

For mer informasjon: www.kunstfond.no


FORMIDLING


Eker Gård Galleri omsetter kunst som mellommann for kunstnere. Dette er formidlingssalg der kunsten omsettes i opphavsmannens navn og er således unntatt merverdiavgift (Jfr.Mval §3-7(4)).  Unntak fra denne praksis skal fremkomme i dokumentasjon.


MERVERDIAVGIFT PÅ KUNST


På kunst som ikke omsettes i opphavsmannens eget navn (kunstnerens) er det merverdiavgift. Denne blir automatisk beregnet og inkludert i ordrebeløpet når du handler hos Kunstverket Galleri. Avgiften beregnes etter avansemetoden jmf. merverdiavgiftsloven § 4-5. Dette avgiftsbeløpet er ikke fradragsberettiget som inngående avgift jmf. forskrift om bokføring § 8-10-4, og spesifiseres da heller ikke på ordre/faktura. Dette gjelder for alle kunstverk i varenr. serie 16-30.

For annen merverdiavgifts-pliktig omsetning, som innramming og frakt, pålegges merverdiavgift.

Unntak for merverdiavgift på formidlingssalg av kunst
For omsetning av kunstverk fra kunstneren selv og omsetning av kunstverk ved mellommann i kunstnerens navn er det unntak for merverdiavgift. Kunstverket Galleri omsetter kunst som mellommann for kunstnere, altså i opphavsmannens (kunstnerens) navn og for opphavsmannens (kunstnerens) regning. Formidlingssalg gjelder for kunstverk med varenr. serie 10.

Denne type omsetning er unntatt MVA i henhold til merverdiavgiftsloven (mval.) § 3-7 (4): - Opphavsmannens omsetning av egne kunstverk og opphavsrett til egne litterære og kunstneriske verk er unntatt fra loven. Det samme gjelder slik omsetning ved mellommann i opphavsmannens navn.

For deg som kunde betyr dette at du handler av kunstneren (opphavsmannen), som da er å anse som kontraktsmotpart, med Kunstverket Galleri som mellommann.

Eventuell reklamasjon på kunstverkene ved slik omsetning er opphavsmannens (kunstnerens) ansvar.

Eiendomsretten til bildene tilhører kunstner inntil hele beløpet er betalt. (Jmf. Panteloven §3-14 og 3-22)

For mer informasjon: www.lovdata.no

PERSONVERN


Vi selger aldri opplysninger om deg til andre.
Informasjon om besøk på våre nettsider blir logget anonymt. Loggene inneholder ikke personidentifiserbare opplysninger, men benyttes til måling av trafikk på nettstedet. Målingene gir statistikk som hjelper oss i arbeidet med å gjøre vårt nettsted funksjonelt og brukervennlig, og til å presentere relevant innhold og annonser
Informasjonskapsler benyttes på de fleste nettsteder, og er små tekstfiler som lagres av nettleseren (Internet explorer, Firefox eller annet) på din PC. "Elektroniske bilder" er usynlige grafikkelementer som i dette tilfellet leses fra Yahoos nettsted, og brukes til måling av trafikk på nettstedet.
Registrerer du deg for informasjon sender vi deg informasjon om våre arrangementer og tilbud jevnlig.


KJØPSVILKÅR

Innlegging av kjøpsordre
Innlagt kjøpsordre er bindende. Falsk ordreinnleggelse eller budgivning vil bli politianmeldt. Forsøk på svindel, dokumentforfalskning og annen kriminell virksomhet vil bli strafferettslig forfulgt.


Ordrerutiner
Alle ordre behandles fortløpende. Når din ordre er godkjent vil du motta e-mail fra Eker Gård med en ordrebekreftelse.


Betaling
Hos oss kan du betale med kreditt/debetkort eller på postoppkrav.
Elektronisk betaling kan foregå etter to forskjellige transaksjonsstandarder: sikker betaling med SSL (Secure Socket Layer) og sikker betaling med SET. Sikkerheten rundt disse standardene for elektronisk transaksjon er beskrevet under SIKKERHET.


Kortbetaling online
Eker gård aksepterer følgende kort: Visa, Eurocard, Mastercard, og alle andre debetkort med VISA-logo. Hvis det oppstår problemer med leveringen fra vår side vil beløpet tilbakebetales umiddelbart.

Frakt og ekspedisjonsgebyr
Kunden betaler frakt i tillegg til varens pris. Fraktpris fastsettes etter gjeldene satser fra posten. Hentemelding får du direkte fra ditt lokale postkontor.


Leveransevilkår
Eker Gård leverer foreløpig kun varer i Norge. For andre land kan vi avtale spesielle avtaler etter direkte kontakt med oss på mail eller telefon.
Leveringstiden varierer for det enkelte produkt. Levering skjer med posten og du får en hentemelding når varen kan hentes på postkontoret. Dersom varen ikke hentes innen 14 dager returneres den til Eker gård. Ved uavhentede varer påløper et gebyr på NOK 300,-. Dette er uavhengig om man ønsker ordren tilsendt på nytt.


Vareinformasjon
Eker gård gjør sitt beste for å gi deg korrekte opplysninger. Likevel kan vi få feil informasjon fra våre underleverandører. Eker gård tar derfor forbehold om feilaktig produktbeskrivelse, priser eller annen informasjon som framkommer på denne internettsiden, samt utsolgte verk fra kunstner. Vi forbeholder oss retten til å endre produktsortimentet, tilgjengelighet og pris dersom vi har mottatt feilaktig informasjon fra våre underleverandører. 


Angrerett
Det gis 14 dagers full returrett etter angrefristloven på kjøp, der kjøpesummen er over NOK 300,- inkludert frakt og tilleggskostnader. Forutsetningen er at varen leveres tilbake i samme stand og mengde. Benytt fortrinnsvis original emballasje, da kjøper har risikoen for skader under transport som skyldes mangelfull emballasje. Kjøper betaler returfrakt. Ved retur av varer på grunn av feilsendinger, eller retur etter angrefristloven av 24.03.72 nr.11, bør du benytte deg av henholdsvis returskjemaet som ligger ved pakken når du mottar den. Dette for å sikre at returen og eventuell tilbakebetaling går så raskt som mulig. Har du spørsmål kan du kontakte kundeservice. Retur må skje innen 14 dager fra du mottok varen. Send aldri varer i retur i postoppkrav.


Varer som skal lages spesielt til deg (tilvirkningskjøp)
Når varen lages spesielt for forbrukeren, er det vanlig 14 dagers angrerett, men slik at angrefristen senest går ut 3 måneder etter mottak av ordren. Det kan avtales at produksjonen begynner før utløpet av angrefristen. Dette må avtales før kjøpet og etter at alle andre vesentlige opplysninger er gitt av selgeren, herunder også opplysninger om angreretten. Alle tilpassede varer på avtales særskilt.

Benytter du angreretten i slike tilfeller, skal kjøperen dekke kostnader til faktisk utført arbeid og medgåtte materialer dersom produksjonen er startet.


Reklamasjon
Reklamasjoner på grunn av feil ved varen: det gis full reklamasjonsrett etter kjøpsloven for alle produkter. Etter hovedregelen er det 2 års reklamasjonsrett på alle varer. Under enhver omstendighet plikter kjøper å reklamere innen rimelig tid etter at feilen er oppdaget. Hvis du vil benytte deg av reklamasjonsretten eller har spørsmål kan du kontakte oss.


Hentefrist
Eker gård oppbevarer bestilte ordre med "hente selv" som leveringsmåte i 3 måneder fra dato hvor de er satt på lager. Etter dette blir ordrene åpnet og bildene destruert.
Print og grafikk kan kan ødelagt når de forblir rullet over lengre tid. Det er kundens ansvar å hente bildene innen fristens utløp.

Bildende kunstneres hjelpefond
Ifølge kunstavgiftsloven skal 5 prosent av kunstomsetning gå til Bildende kunstneres hjelpefond og det er selgers plikt å innkreve avgiften


Lenker

Når du klikker på lenker i butikken, kan det være at de fører deg bort fra nettstedet vårt. Vi er ikke ansvarlig for praktiseringen av personvernreglene på andre nettsteder og vi oppfordrer deg til å lese personvernerklæringene for disse nettstedene.


Sikkerhet

For å beskytte dine personlige opplysninger, tar vi rimelige forholdsregler og følger bransjens beste praksis for å sikre oss mot at data går tapt, blir misbrukt, utsatt for uautorisert tilgang, endret eller ødelagt. Hvis du gir oss din kredittkortinformasjon, blir informasjonen kryptert ved hjelp av Secure Socket Layer-teknologi (SSL) og lagret med AES-256-kryptering.


Medlemsgård

Abonnements- og medlemsvilkår
Gjelder kun for medlemmer av gården.
Ditt medlemskap er registrert når disse vilkårene er akseptert. Abonnementet løper inntil oppsigelse foreligger.
Eker gård tar forbehold om driftsstans forårsaket av forhold utenfor vår kontroll, herunder tekniske problemer, inkludert, men ikke begrenset til, strømbrudd, overbelastning og sabotasje.


Betaling
Medlemskapet betales ved innmelding og kjøp i nettbutikken.


Deling av personlige opplysninger

Vi kan dele dine personlige opplysninger hvis vi blir pålagt dette gjennom lov eller hvis du bryter våre vilkår for bruk.


Drift av våre sider

Vår butikk befinner seg hos One.com. Dette selskapet leverer e-handelsplattformen som vi bruker til å selge våre produkter og tjenester. Dine opplysninger blir lagret gjennom One.coms datalagring, databaser og One.coms nettbutikk-applikasjon. One.com lagrer opplysningene dine på en sikker server bak en brannmur.


Innhold
Medlemskapet gir rett til å komme å gå i hagen som en selv ønsker og delta på alle arrangementer med de vilkår som fastsettes av Eker gård. Eker gård har rett til å utforme og utvikle hagen og tilbudene på gården i tråd med sine ønsker.
Medlemskap gir 10% på alle kurs,  foto og Giclée.


Kurs

Påmeldingsfrist
Påmeldingsfristen til våre kurs er løpende så lenge det er ledige plasser. Andre frister kunngjøres under det enkelte kurs


Bindene påmelding
Etter at du har meldt deg på vil du motta bekreftelse fra oss. Betalingen av kurset gjøres ved påmelding. Ved avvik fra dette kunngjøres det under det enkelte kurs.


Avbestilling av kurs
Avbestilling må skje innen 6 uker før kursstart. Ved avbestilling senere, vil du bli belastet 40% av den totale kursavgiften. Ved avbestilling mindre enn en uke før kursstart, vil du bli belastet hele beløpet. Ved sykdom eller andre uforutsette hendelser vil kurset også bli belastet i sin helhet. Dette henger sammen med at våre utgifter er de samme, og at vi dekker utgifter vi ikke får refundert i forkant av kursene. Dersom det er bestilt/betalt flyreiser, overnatting eller lignende som ikke lar seg refundere må disse også betales i sin helhet. (Hver enkelt må eventuelt sørge for at deres private forsikring dekker disse tilfellene.)


Rabatt på kurs
Er du medlem av gården får du 10 % rabatt på våre kurs og foredrag. Arrangementer kan være gratis eller til en spesial pris. Oppgi ditt medlemsnummer når du bestiller kurs. Vi kan ikke ta ansvar for manglende rabatt, om du ikke har sagt ifra.


Betaling kurs

Du kan betale via vår nettside med kredittkort. I galleriet har vi også mulighet for betaling med Vipps.


Eker gård tar forbehold om endringer i kursplanen og avlysning av kurs. Vi er avhengige av et minimum antall deltagere på hvert kurs for at kurset skal bli arrangert. Ved avlyste kurs vil påmeldingsavgiften bli refundert i sin helhet.


Sikkerhet

For å beskytte dine personlige opplysninger, tar vi rimelige forholdsregler og følger bransjens beste praksis for å sikre oss mot at data går tapt, blir misbrukt, utsatt for uautorisert tilgang, endret eller ødelagt. Hvis du gir oss din kredittkortinformasjon, blir informasjonen kryptert ved hjelp av Secure Socket Layer-teknologi (SSL) og lagret med AES-256-kryptering.