Vårens utstilling er med Harald Fenn, Esther Marie Bjørneboe og Erik Asla.
Solgte verk er erstattet og utstillingen henger noe tid til.
Vi åpner gjerne for deg etter avtale på tlf 93434111 .
Harald Fenn
Født i 1963, utdannet ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole,
Statens Kunstakademi.
Harald Fenns billedverden har kjente referanser som knytter hans arbeider til en gjenkjennelig malerisk posisjon. Samtidig som motivet understreker en syntetisk karakter og skaper en idyll av det tvetydige og urovekkende slaget, innehar
de en malerisk lengsel etter noe som har vært, sammen med en bevissthet om at det
er borte. Dette er en intellektuell tilnærming til maleriet som balanseres med opplevelsen av maleriet som en konkret fysisk virkelighet. Maleriet er ikke bare analyse og kunsthistorie, men en konkret visuell stimulans og en sanselig erfaring.
Esther Maria Bjørnboe
Billedkunstner Esther Maria Bjørnboe er maler og tegner. Vi kjenner henne også som avistegner/rettstegner for dagspressen, for tiden NRK og Aftenposten. Hun bor og arbeider i Oslo og er utdannet ved Institutt for Farge ved Statens Håndverks-og Kunstindustri Skole. Hun har mottatt Statens Garantiinntekt for Kunstnere og har en lang rekke utstillinger bak seg. Hun er innkjøpt til private og offentlige samlinger som bla Utenriks Departementet, Statsministerens Kontor, og Nasjonalbibloteket og har gjennomført flere offentlige utsmykkingsoppdrag for bla Oslo kommune og KORO.
Hennes arbeider er abstrakte og fargesterke. Bildene utvikles i serier der strenge fargesammensetninger og tydelige komposisjons-elementer er viktige drivere i billedflaten. Hun uttaler om arbeidene;
«Jeg søker i bearbeidelsen av et visuelt objekt med sine formale løsninger, et rykk ut fra, eller en distansering til den fullendte naturen selv om naturen i seg selv ofte er utgangspunktet for arbeidet. I bildet forekommer nye koblinger som stimulerer til tolkning, et minne om opphavet. Et bilde blir til gjennom mange lag av beslutninger, og blir stort sett aldri slik det var tiltenkt. Det avsluttede arbeidet har i sin prosess mot ferdigstillelse gjennomgått en transformasjon og søker mot noe enhetlig».
Erik Asla
Fotokunstner med base i Los Angeles
Asla startet sin karriere i Paris. Etter et lengre opphold i kunsthovedstaden, ble han tilbudt jobb hos den legendariske fotograf Herb Ritts i Los Angeles. Ritts var blitt verdenskjent for sine bilder av Hollywoodstjerner, politikere og kulturpersonligheter. Møtene med kunstnere som Robert Rauschenberg gjorde et dypt inntrykk på Asla så
da han begynte å jobbe selvstendig, søkte han mot en karriere med et kunstnerisk og personlig uttrykk. Hans stemningsfulle bilder av verdenshav og sjø i kontinuerlig bevegelse bærer ofte på en abstrakt kvalitet. De besitter en malerisk stofflighet, i tillegg til en delikat og raffinert koloritt som også gir rom for det meditative.
Utstlllingen er et samarbeid mellom GALLERI SEMMINGSEN - Tjuvholmen i Oslo, gallerist Sigmund Bakken og Eker Gård.
Eker Gård Galleri omsetter kunst som mellommann for kunstnere. Dette er formidlingssalg der kunsten omsettes i opphavsmannens navn og er således unntatt merverdiavgift (Jfr.Mval §3-7(4)).
4 desember til 6 mars.
Håkon BLEKEN / Inger SITTER / Frans WIDERBERG
Carl NESJAR/ Morten KROGVOLD / Sverre BJERTNES / Magne FURUHOLMEN
Patrick HUSE / Elisabeth WERP / Frank BRUNNER / Julie EBBING
Kjell NUPEN / Anni ONSAGER og flere.
Åpnet nytt gårsgalleri butkk på låven.
Det er en stor glede for Eker Gård Galleri å få ønske velkommen til salgsutstilling med Kjell Nupens verker.
Utstillingen formidler Nupen som en allsidig kunstner som arbeidet innenfor flere medier; Maleri, keramikkrukker og relieff, glass og grafikk.
Som grafiker arbeidet han med forskjellige dyptrykksteknikker og ulike litografier. Mest kjent er hans kunstneriske samarbeid med H.M. Dronning Sonja og deres arbeidsperioder ved Atelje Larsen i Helsingborg i Sverige. I Danmark brukte han verksteder som Tommerup keramiske værksted, Hebsgaard glasværksted samt det grafiske verksted Edition Copenhagen. De to førstnevnte er også produksjons- sted for flere av arbeidene som presenteres i utstillingen.
Kunstsamler og Nupens nære samarbeidpartner, Klaus Mortensen, beskriver verkene slik:
«Kjell Nupen er kendt for ”sin egen” blå. Det til trods at han brugte hundrede vis af forskellige blå nuancer. Men noget er der om sagen, og jeg har utallige gange stået på en udstilling, og hørt gæster på udstillingerne tale om Kjell Nupen`s særlige blå.
I gennem årene jeg arbejde sammen med Kjell, var der ikke mange gange han afslørede tanker bag hans værker, idet han mente værkerne talte for sig selv, men kan huske en gang han berettede om blå, den kommende tekst er forsøget på at tage essensens ud af det han fortalte;
Blå er den kostbare farve, som konger og kejsere gennem tiden har iklædt sig til fester og store arrangementer, og i mange kulturer forbindes den med guddommelig sandhed og evighed. Blå er også en temperatur, en sindstilstand, farven på havet og himmelen. Vi kender alle musikkens Blues, nogen kender måske endda blåøjede mennesker.
Den bedst kendte blå er nok farven Ultramarin. Oversætter man Ultramarin fra norsk til fransk, bliver det til Outremer, og oversætter man Outremer til tilbage til norsk, bliver det til ”på den anden side af havet” eller ”hindsidens” …
Blå har dermed både historiske, mytiske og kunstneriske konnotationer, hvorfor den på rigtig mange måder er en mangestrenget udfordring, at se Kjell Nupen`s arbejder i den kontekst, giver hans blå en dybde ud over farven i sig selv…»
Kjell Nupens startet sin kunstneriske reise som svært ung. 17 år gammel begynte han på Statens Kunstakademi i Oslo og i 1974 debuterte han på Høstutstillingen og Sørlandsutstillingen i Kristiansand. Han har studert under Reidar Aulie (1904-1977), Knut Rose (1936-2002), Ludvig Eikaas (1920-2010), Gerhard Richter (1932) og Rolf Sackheim (1921-2006).
Han er innkjøpt av en rekke sentrale institusjoner, både i inn- og utland.
Utstillingen er i blitt til i samarbeid med gallerist Sigmund Bakken, med kunst fra Klaus Mortensen, Kunstverket Galleri, Oslo.
I tillegg til Ari Behns kunst vises skulpturutstillingen:
"Henrik Ibsen for dummies" og du kan smake deg gjennom permakulturhagen som er under utvikling.
Ari Behn ( født Ari Mikael Bjørshol; 30. september 1972, død 25. desember 2019)
har gått på Steinerskolen, av utdanning har han bachelorgrad fra Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie og religionshistorie. Som ung voksen tilbrakte Behn flere år på reise i Afrika, USA og Asia. Ari Behn hadde sitt litterære gjennombrudd i 1999 med boken Trist som faen. Novellesamlingen solgte i over 100 000 eksemplarer,
I tillegg til sitt forfatterskap har Behn også hatt andre kunstneriske og kreative prosjekter. Sammen med Baron von Bulldog lanserte han en smokingkolleksjon i 2004. I 2007 lanserte han vinglass og serviset «Peacock» for Magnor Glassverk.
Han har laget dokumentarer for fjernsyn, og arbeidet som skribent for diverse publikasjoner som Dagbladet, Aftenposten, Vagant og Hot Rod. Våren 2011 debuterte han som dramatiker med stykket Treningstimen, som ble satt opp ved Rogaland Teater i regi av Kim Sørensen.
Han var i noen år en del av den kunstneriske vennekretsen Den Nye Vin, som bestod av blant annet fotografen Per Heimly. Behn og Heimly jobbet sammen om underholdningsserien Ari og Per som ble vist på NRK våren 2011. Serien vant prisen for beste underholdningsserie under Gullruten 2011, og ble dessuten nominert i klassen beste nye programserie.
På Eker Gård vil du oppleve billedkunstneren Ari Behn. I 2017 startet Ari Behn en større kunstutstillingsturne i en lang rekke byer og tettsteder rundt i Norge. Ari Behn har gjennom årene høstet mange lovord for sin billedkunst, og har satt flere salgs og besøksrekorder hos ulike gallerier og kunstforeninger.
Han beskrives som en fremragende kolorist, hvor bildene beveger seg mellom det abstrakte og det figurative.
På Nrk finner du et portrett av kunstneren Ari: https://tv.nrk.no/program/MDNY16850020
Foto - Jon Therne Thoresen
Og du kan bli bedre kjent med Henrik Ibsens verden i utstillingen:
Eker Gård
Bygdinvegen 3150,
2950 Skammestein, Norway
E-post: kontakt@ekergaard.no
Tlf.: (+47) 93 43 41 11
Se utstilling for åpningstider.
Kontakt oss gjerne på tlf./ e-post dersom du ønsker å besøke oss.
Vi åpner dersom vi er på gården.