Utstillinger

Bjarne Melgaard, Magne Furuholmen, Kjell Nupen

mfl. i årets vinterutstilling


Mange orginal malerier av Furuholmen og Nupen og unik skulptur av Melgaard.

Verk kan kjøpes "rett fra vegg" eller bestilles for levering der du bor.

Vi har satt opp en utstilling med flere kunstnere som vi har stilt ut de siste årene og i alle prisklasser:

Bjarne Melgaard, Magne Furuholmen Kjell Nupen, Kathrine Gehrken, Anni Onsager og flere andre.
Kom innom å se om du kan finne dine julegaver her.


Åpent hver dag fra 14. til 23. desember kl 14-16. Vi åpner gjerne for deg når du vil - kontakt oss på +47 93 43 41 11 for avtale.

 

Tidligere utstillinger

________________________________

Bjarne Melgaard

30.september kl 12 til 22. oktober.


Bjarne Melgaard(f. 1967 i Sydney, Australia) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, Jan Van Eyck- akademiet i Maastricht og Rijksakademie i Amsterdam. Han arbeidet i en årrekke iNew York, men har nå returnert til Norge.

Han regnes som en av Norges mest sentrale nålevende kunstnere og har skapt overskrifter verden over. Hans arbeider med malerier, tegning, fotografier, objekter, skulpturer, installasjoner og videoer. Personlig myter og søkning etter sin identitet er blitt Melgaards varemerke. Verkene kan ha referanser til homoseksuelle subkulturer, kunsthistorien eller litteraturen. Han arbeider med svært konkrete og uttrykksfulle motiver som fremstår som spontane, ofte med innslag av tekst og fotorealisme. Han er ingen minimalist og det er en overflod farger, tekst og symboler.

I Melgaards uttrykksfulle og sterke penselføring finner man tydelige spor av Munchs maleriske formspråk og en rekke motiviske referanser til Munchs arbeider. Dette ble vist I utstillingen -MELGAARD + MUNCH - THE END OF IT ALL HAS ALREADY HAPPENED på Munch museet i 2015. Verket «Confessions of a Recovering Minimalist» (1996) er kåret til et avMorgenbladets 12 viktigste kunstverk.

Høsten2021lanserte Bjarne Melgaard, sammen medSam Farao, en av de største Non-fungible token(NFT) -prosjektene iNorge. Prosjektet besto av Melgaards kjente verk "Lightbulb man" som en digital "Token", de solgte 1015 verk på 48 timer for over 10 millioner kroner.

________________________________


Cathrine Gehrken

18. August til 17. September 2023

Cathrine Gehrken (f. 1964) er utdannet ved ArtCenter Collage of Design (Sveits) og SKHS (Oslo). Hennes arbeider er hovedsakelig abstrakte, men kan ha figurative elementer. Arbeidene kan sees som et slags møte der materialer, spor, strøk og flater danner et abstrakt og ordløst visuelt uttrykk.


________________________________

Mikael Persbrandt, Per Heimly og Espen Eiborg

August 2023

I samarbeid med Galleri Art Design hadde vi gleden av å vise en sommerutstilling med verk av Mikael Persbrandt og Espen Eiborg maleri og trykk og Per Heimly med foto.

________________________________

Ingvild Langli


Juni 20223. Vi støtter lokale kreative med utstillinger i lavsesong. Ingvild er opprinnelig fra Trøndelag, men har bodd på Beitostølen i over 20 år.

_____________________________________________________

Påsken 2023


I påsken viste vi Anni Onsager, Kjell Nupen og noen arbeider av utvalgte kunstnere.

_____________________________________________________

2022 jule og nyttårsutstilling

Utstillere, med grafikk, maleri, skulptur og foto var:


Christopher RÅDLUND / Patrick HUSE / Frans WIDERBERG
Håkon BLEKEN / Inger SITTER / Espen SKJØNHAUG
Morten KROGVOLD / Magne FURUHOLMEN
Kjell NUPEN / Anni ONSAGER / Heidi KIERULF.

__________________________________________________


Magne Furuholmen


3. september til 16. oktober 2022 på Eker Gå

Vi er svært stolte over å ha vist en av Norges fremste billedkunstnere på Eker gård.


Magne Furuholmen er er mest kjent fra sin lange, internasjonale karriere som musiker og låtskriver i A-HA.

Han debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, og anerkjente gallerier i inn- og utland. Galleristen på Eker Gård, Sigmund Bakken, har siden 1995 jobbet tett med Magne og var hans faste gallerist, på Galleri Trafo i Asker, i en årrekke.


Som billedkunstner arbeider Furuholmen på kryss og tvers av medier og teknikker, men har særlig utmerket seg som grafiker, og i de senere år som skulptør.I 2016 ble Furuholmens tildelt sitt hittil største oppdrag;Imprints, en skulpturpark med 70 tonn keramiske skulpturer offisielt åpnet i Aker-kvartalet på Fornebu.


Furuholmen ble tildelt prisen for ‘Beste grafiske arbeid’ ved Høstutstillingen allerede i 1996. Hans verk er innkjøpt av Norsk Kulturråd og representertved en rekke offentlige og private institusjoner og samlinger over hele verden.


Magne Furuholmen er aktør på en rekke kulturelle arenaer, med bred internasjonal erfaring gjennom sitt virke som musiker og billedkunstner. Gjennom mer enn 30 år i bandet A-HA har Furuholmen vært med på å sette Norges suverent største fotavtrykk i den internasjonale musikkbransjen.


Han debuterte som billedkunster i 1989, og har siden holdt et høyt tempo med verk utstilt i Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst, Neue Nationalgalerie i Berlin,Mac-Niteroi Brazil, Royal Academy i London, og Central Academy for Fine Arts i Beijing, for å nevne noen.


Furuholmen er tildelt æresdoktorat ved Universitet i Agder, og har aktive styreverv blant annet i HM Dronning Sonjas internasjonale grafikk-stiftelseQSPA. Han har tidligere vært styreleder forNorske Grafikere,og ble i2012 tildelt St.Olavs Orden, ridder av 1. klasse, for sin innsats for norsk kultur.


Utstlllingene er et samarbeid mellom kunstner, gallerist Sigmund Bakken og Eker Gård.

________________


Espen Skjønhaug

er sommerens kunstner 2022.

.

Vi starter sommersesongen med en kunster som vi har stor begeistring for.
Fotografiet har alltid vært en sentral inspirasjon i Espen Skjønhaugs kunstnerskap. Helt fra han på tidlig 2000-tall fotograferte analogt har det gitt et utgangspunkt for hans malerier. Egne fotografier og fragmenter fra andre kilder har gitt premisser for komposisjonene.
I tynne lag med akryl på lerret, maler han bruddstykker av minner og observasjoner fra sitt eget liv. Med en avstemt koloritt i duse farger males små noveller. Betrakteren må selv lete frem historiene rundt.

____________

Vårens utstilling 2022 var med

Harald Fenn, Esther Marie Bjørneboe og Erik Asla.Harald Fenn

Født i 1963, utdannet ved Statens Håndverks og Kunstindustriskole, 
Statens Kunstakademi.


Esther Maria Bjørnboe

Billedkunstner Esther Maria Bjørnboe er maler og tegner. Vi kjenner henne også som avistegner/rettstegner for dagspressen, for tiden NRK og Aftenposten. Hun bor og arbeider i Oslo og er utdannet ved Institutt for Farge ved Statens Håndverks-og Kunstindustri Skole.

Erik Asla

Fotokunstner med base i Los Angeles. 

________________

Vinterutstillingen 2021-224 desember til 6 mars. 


Håkon BLEKEN  /  Inger SITTER  /  Frans WIDERBERG 

Carl NESJAR/ Morten KROGVOLD  /  Sverre BJERTNES  /  Magne FURUHOLMEN
Patrick HUSE  /  Elisabeth WERP  /  Frank BRUNNER  /  Julie EBBING 
Kjell NUPEN /  Anni ONSAGER og flere.


Åpnet nytt gårsgalleri butkk på låven.


___________________________

Ingvild Langli

20-28. november

___________________________


Kjell Nupen

10. september til 8. november 2021.


Det er en stor glede for Eker Gård Galleri å få ønske velkommen til salgsutstilling med Kjell Nupens verker.

Utstillingen formidler Nupen som en allsidig kunstner som arbeidet innenfor flere medier; Maleri, keramikkrukker og relieff, glass og grafikk.
Som grafiker arbeidet han med forskjellige dyptrykksteknikker og ulike litografier. Mest kjent er hans kunstneriske samarbeid med H.M. Dronning Sonja og deres arbeidsperioder ved Atelje Larsen i Helsingborg i Sverige. I Danmark brukte han verksteder som Tommerup keramiske værksted, Hebsgaard glasværksted samt det grafiske verksted Edition Copenhagen. De to førstnevnte er også produksjons- sted for flere av arbeidene som presenteres i utstillingen.

Kunstsamler og Nupens nære samarbeidpartner, Klaus Mortensen, beskriver verkene slik:
«Kjell Nupen er kendt for ”sin egen” blå. Det til trods at han brugte hundrede vis af forskellige blå nuancer. Men noget er der om sagen, og jeg har utallige gange stået på en udstilling, og hørt gæster på udstillingerne tale om Kjell Nupen`s særlige blå.
I gennem årene jeg arbejde sammen med Kjell, var der ikke mange gange han afslørede tanker bag hans værker, idet han mente værkerne talte for sig selv, men kan huske en gang han berettede om blå, den kommende tekst er forsøget på at tage essensens ud af det han fortalte;
Blå er den kostbare farve, som konger og kejsere gennem tiden har iklædt sig til fester og store arrangementer, og i mange kulturer forbindes den med guddommelig sandhed og evighed. Blå er også en temperatur, en sindstilstand, farven på havet og himmelen. Vi kender alle musikkens Blues, nogen kender måske endda blåøjede mennesker.
Den bedst kendte blå er nok farven Ultramarin. Oversætter man Ultramarin fra norsk til fransk, bliver det til Outremer, og oversætter man Outremer til tilbage til norsk, bliver det til ”på den anden side af havet” eller ”hindsidens” …
Blå har dermed både historiske, mytiske og kunstneriske konnotationer, hvorfor den på rigtig mange måder er en mangestrenget udfordring, at se Kjell Nupen`s arbejder i den kontekst, giver hans blå en dybde ud over farven i sig selv…»

Kjell Nupens startet sin kunstneriske reise som svært ung. 17 år gammel begynte han på Statens Kunstakademi i Oslo og i 1974 debuterte han på Høstutstillingen og Sørlandsutstillingen i Kristiansand. Han har studert under Reidar Aulie (1904-1977), Knut Rose (1936-2002), Ludvig Eikaas (1920-2010), Gerhard Richter (1932) og Rolf Sackheim (1921-2006).
Han er innkjøpt av en rekke sentrale institusjoner, både i inn- og utland.

Utstillingen er i blitt til i samarbeid med gallerist Sigmund Bakken, med kunst fra Klaus Mortensen, Kunstverket Galleri, Oslo.


___________________________

Ari Behn

6-15. august og 19-22. august 2021 kl 12-16


I tillegg til Ari Behns kunst vises skulpturutstillingen:

"Henrik Ibsen for dummies" og du kan smake deg gjennom permakulturhagen som er under utvikling.


Ari Behn ( født Ari Mikael Bjørshol; 30. september 1972, død 25. desember 2019)
har gått på Steinerskolen, av utdanning har han bachelorgrad fra Universitetet i Oslo med fagene idéhistorie og religionshistorie. Som ung voksen tilbrakte Behn flere år på reise i Afrika, USA og Asia. Ari Behn hadde sitt litterære gjennombrudd i 1999 med boken Trist som faen. Novellesamlingen solgte i over 100 000 eksemplarer,
I tillegg til sitt forfatterskap har Behn også hatt andre kunstneriske og kreative prosjekter. Sammen med Baron von Bulldog lanserte han en smokingkolleksjon i 2004. I 2007 lanserte han vinglass og serviset «Peacock» for Magnor Glassverk.
Han har laget dokumentarer for fjernsyn, og arbeidet som skribent for diverse publikasjoner som Dagbladet, Aftenposten, Vagant og Hot Rod. Våren 2011 debuterte han som dramatiker med stykket Treningstimen, som ble satt opp ved Rogaland Teater i regi av Kim Sørensen.
Han var i noen år en del av den kunstneriske vennekretsen Den Nye Vin, som bestod av blant annet fotografen Per Heimly. Behn og Heimly jobbet sammen om underholdningsserien Ari og Per som ble vist på NRK våren 2011. Serien vant prisen for beste underholdningsserie under Gullruten 2011, og ble dessuten nominert i klassen beste nye programserie.

På Eker Gård vil du oppleve billedkunstneren Ari Behn. I 2017 startet Ari Behn en større kunstutstillingsturne i en lang rekke byer og tettsteder rundt i Norge. Ari Behn har gjennom årene høstet mange lovord for sin billedkunst, og har satt flere salgs og besøksrekorder hos ulike gallerier og kunstforeninger.
Han beskrives som en fremragende kolorist, hvor bildene beveger seg mellom det abstrakte og det figurative.
På Nrk finner du et portrett av kunstneren Ari: https://tv.nrk.no/program/MDNY16850020


_________________________

2020Christine Aspelund - Skulptur

Julia Vance  - Skulptur

Anni Onsager- Skulptur

Jon Terje Thoresen - Foto

Børge Rødfjell - Print

Sam Droege - Foto

Foto - Jon Therne Thoresen  
FASTE UTSTILLINGER

_______________________________

I hagen bak låven og rundt tunet

Rundt tunet finner du en permakultur visningshage som er utviklet i samarbeid med

organisasjonen Kvann og det vil bli ulike innstallasjoner og kunst integrert i hagen. 

På låven har vi kurs og besøkende kunstnere og ulike konsepter som skifter gjennom året. 

Og du kan bli bedre kjent med Henrik Ibsens verden i utstillingen:


Henrik Ibsen for Dummies

Ustillingen ble tidligere vist på det offisielle Henrik Ibsen museet ved Grimstad bys museum og er laget av Anni Onsager, som er skulptør. Den sto i museet i 2 år og vises nå i låven på Eker gård.Du vil møte Ibsens dikt og skuespill i en 3 dimensjonal form og som tittelen indikerer vil folk i alle aldre kunne se Ibsens diktning i en ny dimensjon og på en enkel måte få innsikt i mange av Ibsens verk.